Eerdere producten en projecten

previous-175

Ik werk ruim 15 jaar in het Exact wereldje, waarvan tussen 2005 en 2016 bij Cane in Rijswijk. Bij Cane is er bijna geen Exact Synergy Enterprise implementatie geweest zonder wel iets aan maatwerk op te leveren. Met maatwerk kunnen we immers net even die puntjes op de i zetten om de software volledig naar tevredenheid te laten werken. Hoewel puntjes, soms hebben we een complete applicatie binnen Synergy ontwikkeld…

In deze tijd heb ik aan vrijwel alle producten en projecten van Cane mee gewerkt. Diverse producten zijn ook door mij ontworpen. Zeker de laatste jaren dat ik bij Cane heb gewerkt, deed ik naast de programmeerwerkzaamheden ook de onderzoeken en maakte ik de ontwerpen.

Een aantal van de producten die voor een groot deel door mij zijn ontworpen en ontwikkeld, zijn:

 •  Cane Course Management
  Met behulp van deze Exact Synergy Enterprise add-on kunnen (commerciële) opleiders hun volledige administratie voeren op gebied van cursus- en cursistenadminstratie. Van cursussjabloon, planningssjabloon tot inschrijving en facturatie. Prijsbepaling en facturatie-uitvoer (XML) kunnen klant-specifiek overruled worden.
 • Cane Document Generator
  Met behulp van deze Exact Synergy Enterprise add-on kunnen documenten gegenereerd worden, waarbij letterlijk alle informatie die in uw database beschikbaar is, opgenomen kan worden in een document. Geschikt voor zowel bulk-mailings als het aanmaken van losse documenten. Integratie binnen diverse plaatsen in Synergy. Flexibel is het sleutel-woord, zowel in opmaak, data, meerdere lijsten in een brief op kunnen nemen, als opslaan van documenten en het aanmaken of bijwerken van een werkstroom.
 • Cane Subsystemen
  Met behulp van deze Exact Synergy Enterprise add-on kan op eenvoudige wijze kenmerken door middel van artikelen of projecten aan relaties of contactpersonen worden gekoppeld, waarmee vervolgens via een uitgebreide zoekfunctie op gezocht kan worden (wel of juist niet gekoppeld aan een bepaald kenmerk). Daarnaast kan via deze tool eenvoudig andere informatie zoals documenten en verzoeken worden getoond, maar ook kunnen stored procedures uitgevoerd worden om nog flexibeler te zijn in welke informatie snel beschikbaar is vanaf de relatiekaart.
 • Cane Business Assistent
  Een koppeling met Webservices.nl om zowel adresinformatie snel en eenvoudig op te kunnen halen, maar ook op basis van KvK gegevens relaties snel en eenvoudig aan te kunnen maken.
 • Cane Helpdocs
  Met behulp van deze Exact Synergy Enterprise add-on kunnen standaard helpteksten van Exact worden overruled door eigen documenten. Gekoppeld niet alleen aan een specifieke pagina, maar zelfs gekoppeld aan kenmerken zodat u bijvoorbeeld op de relatiekaart bij leveranciers, andere help-informatie kunt tonen dan wanneer de relatiekaart wordt getoond met de gegevens van een klant.
 • Cane Recurring Requests
  Snel en eenvoudig periodiek verzoeken aanmaken om zaken in te plannen. Dit kan bijvoorbeeld “elke maandag”, “eens in de 14 dagen”, etc. Meervoudig aanmaken van verzoeken in Synergy werkt handig voor kleine aantallen, maar in 1 keer de rest van het jaar op vrijdag een sales overleg plannen met 4 consultants werkt dit niet heel handig voor. Voor dit soort scenario’s is Cane Recurring Requests ontwikkeld.
 • Interfaces
  Voor meerdere klanten interfaces ontwikkeld om gegevens vanuit Exact Synergy Classic en Enterprise uit te wisselen met andere systemen. Complete logging binnen Synergy zodat goed te volgen is wat er gebeurt, en belangrijker, als er iets mis gaat, wat er mis gaat en waarom. Inclusief werkstromen om medewerkers actief op de hoogte te stellen van fouten die optreden.
 • Aangepaste weekstaat functionaliteit
  De PSA (Exact Synergy Enterprise) weekstaat met 40-uurs controle zorgt ervoor dat mensen alle uren in een week verantwoorden. Dat is heel handig, alleen wat minder handig is, is dat dit de facturatie van projecten kan blokkeren. Voor een klant heb ik hiervoor een aangepaste weekstaat ontwikkeld waarbij de 40-uurs controle plaatsvind bij de realisatie van een “weekstaat verzoek”. Alle geschreven uren kunnen gefactureerd worden, ongeacht de status van dit weekstaat verzoek. Als de week is vrijgegeven, wordt het schrijven van extra uren in deze week geblokkeerd.
 • Evaluatiemodule voor Cane Course Management voor Synergy Classic
  Een klant wilde een evaluatiemodule op cursussen te kunnen evalueren (zowel deel-evaluatie als een eindevaluatie). Hierbij moesten de vragen met diverse antwoordmogelijkheden opgezet kunnen worden, zoals vrije tekstinvoer, waardering van 1 t/m 10, a t/m g, etc. Bij een vraag kon aangegeven worden of het over docenten of locaties ging. Als dit het geval was, werd tijdens het invullen van de evaluatie, deze vraag herhaald voor alle docenten of locaties vanuit de cursusplanning. Hierdoor werd dus niet algemeen “wat vond u van de docent” gevraagd, maar heel concreet hoe een specifieke docent of locatie werd beoordeeld.
 • Relatiekoppelingen
  Met deze module voor Synergy Classic kunnen koppelingen tussen relaties binnen Synergy gelegd worden. Dit kan zijn een koppeling tussen een natuurlijk persoon die werkzaam is bij een bedrijf, maar kan ook ingezet worden om verbanden tussen bedrijven onderling (bijvoorbeeld lidmaatschappen) te registreren. In Exact Synergy Enterprise is een deel van deze functionaliteit in een samenwerking tussen Cane en Exact  als de standaard Natuurlijke Personen module ontwikkeld.
 • PSO voor Synergy Classic
  PSO kun je zien als de uitgebreide variant van PSA. Hierin kunnen projecten in alle vormen en maten vastgelegd worden, budgetten op gemaakt worden, uren op geschreven worden, etc. Een zeer uitgebreide module die door een aantal grote klanten van Cane volop gebruikt werd. PSA is in Exact Synergy Enterprise een stuk verbeterd, waardoor een aantal klanten de keuze hebben gemaakt hun processen en projectstructuur dusdanig aan te passen zodat dit werkt binnen hoe Exact PSA bedoelt.

Dit is uiteraard maar een greep van producten en projecten waar ik in mijn Cane tijd aan heb gewerkt.