Koppeling tussen Exact Synergy en Exact Globe Next

ESC-Exact_Synergy_RGB-logo-50-web  ESC-exact-globe-next-logo-50-web_0

Een klant werkt met 1 Synergy omgeving voor de proces-aansturing, en meerdere Globe administraties voor de financiële verwerking. Hierbij dienen de relaties zoveel mogelijk in alle Globe administraties gelijk te zijn qua nummering. Projecten dienen naar een deel van de Globe administraties overgezet te worden.

Hier werd in eerste instantie ASImport voor gebruikt. Dit werkt functioneel, maar ASImport stuurt niet live gegevens over. Dit betekend dat een wijziging in Synergy, altijd pas een paar uur later beschikbaar komt in Globe. Daarnaast vind er geen validatie plaats tijdens het aanmaken van een relatie. Hierdoor kan het zijn dat in Synergy een relatie wordt aangemaakt met een nummer, die in 1 van de Globe administraties al in gebruik is.

Om dit probleem op te lossen heb ik een koppeling gemaakt tussen Exact Synergy en Exact Globe Next. Projectmutaties worden doorgestuurd naar de Globe administraties op basis van kenmerken op de project stamkaart.

Bij het aanmaken van een relatie wordt gekeken of dit nummer in alle gekoppelde Globe administraties vrij is. Als dit niet zo is, wordt een melding getoond en wordt de relatie niet aangemaakt. Wanneer het nummer vrij is, wordt de relatie in Synergy aangemaakt en direct wordt deze in alle Globe administraties ook aangemaakt. Wijzigingen in Synergy worden uiteraard ook direct doorgevoerd in alle Globe administraties.

Het grote voordeel van deze oplossing is dat gegevens direct beschikbaar zijn. ELIS ondersteunt op dit moment nog geen koppeling met meerdere Globe administraties, waardoor dat geen alternatief is. Daarbij zorgt ook ELIS er niet voor dat een nummer dat al in gebruik is in 1 van de Globe omgevingen, niet aangemaakt kan worden in Synergy.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om Exact Synergy Enterprise te koppelen aan andere systemen? Neemt u dan contact op.

Technieken: Synergy SDK / VB.Net / Globe Entity Services