1 jaar zelfstandig

Mijn 1e jaar als zelfstandige zit erop! Een jaar vol verrassingen, drukte, vrijheid en vooral plezier.

Plezier teruggevonden in werkzaamheden die in een sleur terecht waren gekomen, plezier om (eindelijk, en tevens “weer”) samen te kunnen werken met een aantal mensen waarmee het prettig samenwerken is, plezier simpelweg omdat ik de vrijheid heb gehad en kunnen nemen om te werken wanneer ik wil, en niet wanneer dit traditionele gezien wordt verwacht van je. Vrijheid om nee te kunnen (en te durven) zeggen omdat ik andere werkzaamheden heb die meer in mijn straatje liggen, of juist om nee te zeggen omdat ik een opdracht kan doen die juist niet zo direct in mijn straatje ligt.

Leuke opdrachten mogen vervullen, aan interessante grote en kleine oplossingen gewerkt, meegedacht en meegepraat. Synergy Enterprise, Orbis met de Exchange Connector, diverse Globe ontwikkel-opdrachten, Afas koppelingen en Exact Online. De EasyList ontwikkeld. Hard gewerkt aan een webshop op Exact Online die, zoals het er nu naar uitziet, een mooi vervolg gaat krijgen. En dan vergeet ik nog meer: een tellingen-applicatie voor Exact Globe, aangepaste offerte-invoer op Synergy Enterprise, een aantal klanten heel blij kunnen maken met Excel sheets om eenvoudig veel stamgegevens in te kunnen lezen. Etc etc.

Een aantal hele mooie beoordelingen gekregen, en diverse klanten van mijn vorige werkgever die dolblij zijn dat ze me nog wel via die weg kunnen inhuren. Wat weer erg leuk is om te horen uiteraard. Erkenning is altijd niet alleen altijd fijn, maar ook leuk dat je echt iets betekent in de IT-ondersteuning binnen de organisatie. Niets zo vervelend als iets ontwikkelen dat niet gebruikt wordt. Dit voelt als precies het tegenovergestelde daarvan.

En dan natuurlijk de Hackathon die we hebben gewonnen! Wat een stoot aan energie geeft, en wat we hopelijk in februari om kunnen zetten in een applicatie in de app-store. Hou Notifyr.nl in de gaten (of nog beter: meld je aan voor de nieuwsbrief).

Al met al dus een druk maar leuk en interessant jaar.

En 2017? Dat wordt minstens net zo leuk! Apps, Synergy Enterprise opdrachten, de “gaten” in de agenda die gevuld zullen worden met leuke opdrachten. Ik maak me al bijna zorgen of ik deze zomer wel voldoende kan fietsen….